İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

“Türkiye 21. Yüzyılda Sağlık Ülkesi Olacak”

Derginin tamamını okumak için; MAYIS-HAZİRAN 2020

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Son 18 yılda 636 hastane binasının yapıldığını ve Türkiye’ye 87 bin 512 yatak kapasitesinin kazandırıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşa edilen toplam sağlık tesisi sayısının ise 3 bin 345’i bulduğunu belirtti. 2016 yılından itibaren 10 şehir hastanesi faaliyete geçti. Başakşehir Hastanesi’yle birlikte 11’nci şehir hastanesi devreye alındı. 6 şehir hastanesinin inşası ise devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören öncesinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören öncesinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Erdoğan’a, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile diğer ilgililer eşlik etti. Törene, Japonya Başbakanı Şinzo Abe de video konferans yöntemiyle iştirak etti. Açılış törenindeki konuşmasında, Japon Başbakanı Şinzo Abe ile hizmete sokulan hastanenin ülke, millet ve güzel İstanbul için hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, “Bugün köklü ve çok boyutlu Türk-Japon dostluğuna yeni bir halka daha ekliyoruz. Hastanemizin adını iki ülkenin iş birliğine yaraşır şekilde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik. Teknolojik altyapısı, müştemilatı, konumu, imkanları ve diğer özellikleriyle İstanbul’un gurur abidelerinden olacak bir eseri daha ülkemize kazandırdık” şeklinde konuştu.
Çevre ve enerji dostu olan hastanenin, kamu-özel ortaklığının en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, 456’sı yoğun bakım olmak üzere 2 bin 682 yatağı, 725 poliklinik odası ve 90 ameliyathane masasıyla bu eserin bilhassa Kovid-19 salgınıyla mücadelede kritik bir rol oynayacağını anlattı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi


“İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi durumuna gelmiştir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplam 107 branşta hizmet verecek hastanede tam kapasiteye ulaşıldığında günlük 35 bin ayaktan hasta alınmasını ve 500 özellikli ameliyat yapılmasının planlandığını belirerek, şöyle devam etti: “8 bin 134 araçlık otoparkının yanı sıra 3 helikopter pisti de olan hastanemiz milletimizle beraber İstanbul Havalimanı’na yakınlığıyla yabancı misafirlerimize de hizmet vercektir. Yani artık İstanbul aynı zamanda uluslararası bir sağlık merkezi durumuna gelmiştir.”


“82 ülkeye tıbbi malzeme ve maske gönderdik”
Pandemi sürecinde, Türkiye’nin kendi ihtiyaçlarını karşılamasının yanında, sağlık malzemesi sıkıntısı yaşayan dost ve kardeş ülkelere yardım göndermeye devam edeceğini dile getiren Erdoğan, “82 ülkeye tıbbi malzeme ve maske gönderdik. Kaderimiz ve kederimiz ortaktır inancıyla elimizdeki imkanları salgına karşı tüm insanlık için seferber etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.


“Hastanenin, İstanbul halkına sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum”
Video konferans yöntemiyle katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, “Sağlık ve enerjiyi andıran çam ağacıyla, Japonya’nın sembolü olan sakura, yani kirazçiçeğini ismini de bulunduran bu hastanenin İstanbul halkına sonsuza dek sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum” diye konuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da törende yaptığı konuşmada, herkesin sağlık hakkının korunduğu, ihtiyaç halindeki herkesin vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine kolayca erişebildiği bir Türkiye’ye adım adım ilerlediklerini söyledi. “Açılışı yapılan hastane, dünyanın en büyük hastaneleri arasında yer alıyor. Bu sağlık kompleksi sadece bir hastane değil” diyen Koca, “Her biri alanında özelleşmiş 8 hastaneden oluşan bir hastaneler şehridir. 426’sı yoğun bakım yatağı, toplam 2 bin 682 yatağa sahip. 725 hasta muayene odası var. Tam donanımlı 3’ü hibrit olmak üzere 90 ameliyathaneye sahip. 28 doğum salonu, yataklı 16 yanık ünitesi bulunuyor. Bu hastane bir günde 35 bin hastaya hizmet verebilecek kapasitede. 2 bin 800 sismik izolatörüyle dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olma özelliğini taşıyor. Bu sayede deprem başta ameliyatlar dahil tüm hizmetler kesintisiz devam edebilecektir” ifadelerini kullandı.


Türkiye’ye 18 yılda 87 bin 512 yatak kapasitesi kazandırıldı
Son 18 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ve desteği doğrultusunda 636 hastane binasının yapıldığını ve Türkiye’ye 87 bin 512 yatak kapasitesinin kazandırıldığını aktaran Bakan Koca, “Bu dönemde inşa edilen toplam sağlık tesisi sayısı ise 3 bin 345’i buldu. 2016 yılından itibaren 10 şehir hastanemiz faaliyete geçmiştir. Başakşehir Hastanesi’yle birlikte 11’nci şehir hastanemizi devreye alıyoruz. 6 şehir hastanemizin inşası devam etmektedir” dedi. Bakan Koca, 2023 hedefine yürüyen güçlü Türkiye’de şehir hastanelerini sağlıkta gelinen ve hizmetin alınabildiği son nokta olarak hedeflediklerini dile getirdi.


“Türkiye, 21. yüzyılda adını sağlık ülkesi olarak yazdıracak”
Kaliteli ve özellikli sağlık hizmetleriyle Türkiye’yi uluslararası sağlık turizminin ve sağlık eğitiminin önemli bir destinasyonu haline getirme yönünde önemli bir adım daha atılmış olduğunu vurgulayan Bakan Koca, şunları kaydetti: “Şehir hastaneleri, ülkemizin potansiyelini dünyaya açmasına yardımcı olacak. Sağlık turizminde önde olan hemen her ülkeden daha iyi bir altyapıya sahibiz. Hep söylediğimiz gibi şehir hastanelerimiz donatılan son modern teknoloji ve fiziksel konforuyla hastanecilik alanında ulaşılan en son merhaledir. Ancak, bu binaları canlı kılan içinde hizmet verecek olan kaliteli sağlık personelimizdir. Her geçen gün güçlenen sağlık sistemimiz 21. yüzyıl dünyasında Türkiye’nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır.”

Hastane Projeleri Tam Hız Devam Ediyor

Sancaktepe ve Yeşilköy Hastaneleri’ne İnceleme Ziyareti
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı yerleşkesinde yapımı devam eden hastanelerde incelemelerde bulundu. Bakan Koca, “İstanbul’u her iki yakasıyla afetlere hazır hale getireceğiz” dedi.
İstanbul’da her türlü afette kesintisiz sağlık hizmeti verecek donanıma sahip iki hastane inşaatı hızla devam ediyor. Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Sancaktepe ve Yeşilköy’de yapımı devam eden hastanelerde incelemelerde bulundu. Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, çalışmalarda gelinen son noktaya ilişkin bilgi verdi. Sağlık Bakanı Koca, Sancaktepe’de inşa edilen hastaneye ilişkin, “Salgın, deprem ve afet hastanemiz hızla inşa ediliyor. 432’si yoğun bakım olmak üzere toplam 1008 yataktan oluşan çok amaçlı hastanemiz her türlü ihtiyaç halinde tam kapasite hizmet verecek. Türkiye, sağlık sistemiyle dünyada fark yaratmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. Bakan Koca, Yeşilköy’de Atatürk Havalimanı yerleşkesinde yapımı süren hastaneye ilişkin de “İstanbul’u her iki yakasıyla afetlere hazır hale getireceğiz. Yeşilköy’de inşa ettiğimiz çok amaçlı hastane; salgın, deprem ve her türlü afette güçlü bir sağlık altyapısı oluşturacak. Her odası yoğun bakıma dönüştürülebilen hastanemiz toplamda 1008 yataklı” dedi.

Bilecik 250 Yataklı Merkez Devlet Hastanesi’nin Yapımında Sona Yaklaşılıyor
Bilecik, her türlü imkana sahip modern bir sağlık tesisi daha kazanıyor. 250 yatak kapasiteli Merkez Devlet Hastanesi yapımında son aşamaya gelindi. Bilecik, sağlık yatırımlarında güçleniyor.


Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün yaptırdığı 250 yatak kapasiteli Merkez Devlet Hastanesi’nin yapımında sona yaklaşıldı. Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan hastaneyle Bilecik’te nitelikli yatak sayısı artacak, hizmet kalitesi yükselecek. Yeni devlet hastanesi tamamlandığında her branştan 106 poliklinik, 9 ameliyathane, 39 yataklı yoğun bakım ünitesi ile hizmet verecek. Acil serviste 4 poliklinik planlanırken, 25 adet acil müşahade yatağı bulunacak. Diyaliz ünitesinde ise 18 yatak yer alacak.

1.210 Yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi İnşaatı Hızla Devam Ediyor
Türkiye’de sağlık sistemi içinde en üst düzey sağlık merkezleri olarak planlanan şehir hastanelerinden biri de Kocaeli’nde yükseliyor. Toplam 1.210 yataklı Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü’nde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Marmara Bölgesi’nde Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da 4 farklı şehirde sağlık üssü olarak hizmet verecek, sağlık hizmetinde gelinen son nokta olarak değerlendirilen şehir hastanelerinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Türkiye’de 2017 yılından bu yana 10 şehir hastanesi hizmete açılırken, şehir hastaneleri her türlü hizmetin bir arada verildiği, fiziki yapısı, teknolojik donanımı, teknik özellikleriyle sağlık hizmetleri sunumunun performansını yükselten, sağlık sisteminin dönüm noktalarından biri oldu.

2020’de tamamlanması planlanıyor Kocaeli’nde toplam 1.210 yataklı olarak inşa edilen entegre sağlık kampüsünde çalışmalar devam ediyor. Tamamlandığı zaman son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla, her branştan polikliniklerle, modern, konforlu hasta odaları ve uluslararası standartlarda üniteleri, ameliyathaneleri ile hizmet verecek. Sağlık kampüsünde 454 yataklı genel hastane, 275 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 143 yataklı kalp damar hastanesi, 116 yataklı onkoloji hastanesi, 100 yataklı FTR ile 130 yataklı YGAP olmak üzere 6 hastane yer alacak. Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü’nün 2020 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Üst düzey tasarım
Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü projesinde diğer tüm şehir hastanelerinde olduğu gibi üst düzey bir tasarım kurgusu planlandı. Kullanılan malzemenin kalitesinden, renge, doku ve ışığa kadar insanların, gelen hastaların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak her türlü detay düşünüldü. Geçmiş yıllardaki koğuş sistemi sona erdi. Hem kamu özel işbirliğinde hem de genel bütçe yatırımları kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen hastanelerde tek kişilik en fazla iki kişilik hasta odalarına yer verildi. Uluslararası standartlardaki yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneleri, laboratuvarları, son teknolojiye sahip görüntüleme cihazlarıyla hastalıkların tanı, teşhis ve tedavisinde zaman kazandıracak üniteler kuruldu.

Şanlıurfa Bozova 65 Yatak Kapasiteli Devlet Hastanesi’nin İnşaatı Tamamlandı
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde yeni devlet hastanesinin inşaatı tamamlandı. Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan devlet hastanesi 65 yatak kapasitesine sahip. Kaliteli sağlık hizmetine kolayca erişimi için sağlık yatırımlarına hızla devam eden Sağlık Bakanlığı, bu yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından proje, ihale ve inşaat aşamaları tamamlanan Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde yeni devlet hastanesinin yapımı sona erdi. 1 bloktan oluşan hastane, 65 yatak kapasitesiyle, farklı branşlardan 17 polikliniği, 2 ameliyathanesi ile hizmete girdi. Yoğun bakımda 4’ü yetişkin, 4’ü yeni doğan, 2’si yanık olmak üzere 10 yatak, diyaliz ünitesinde 8 yatak, palyatif ünitesinde 4 yatak yer alıyor.

Sakarya 200 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin Yapımında Sona Gelindi
Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ihale süreci tamamlandıktan sonra inşaat çalışmalarına başlanan Sakarya 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yapımında sona gelindi. Hastanenin hizmete girmesiyle birlikte bu alandaki nitelikli yatak sayısı artarak, daha konforlu ve modern imkanlarda sağlık hizmeti verilmeye başlanacak.
Bir bloktan oluşan 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 5 ameliyathane, 9 doğum salonu, 57 poliklinik ile hizmet verecek. Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan hastanede 12’si yetişkin, 7’si çocuk, 36’sı yeni doğan olmak üzere yoğum bakımda toplam yatak sayısı 55 olacak. Yaklaşık 5 bin 500 metrekare büyüklükteki acil servis 5 poliklinik ile hizmet sunacak. 16 Mart 2020 tarihi itibariyle inşaat çalışmalarında yüzde 94 seviyesine ulaşıldı.

Sivas Numune Bölge Hastanesi 250 Yataklı Ek Hizmet Binası’nın İnşaatında Sona Yaklaşıldı
Sivas Numune Bölge Hastanesi, 250 yataklı ek hizmet binası ve geriatri merkezi ile daha da güçlenecek. 16 Mart 2020 tarihi itibariyle yapımında yüzde 93 seviyesine gelinen sağlık yatırımı sayesinde hastanenin yatak kapasitesi artacak, nitelikli sağlık hizmeti sunumu artacak. Sivas, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan, konforlu, modern hasta odaları, polikliniklerle hizmet verecek yeni bir sağlık yatırımına kavuşuyor. Sivas Numune Bölge Hastanesi ek hizmet binasının inşaatında sona gelindi. Bir bloktan oluşan 250 yatakla hizmet verecek yeni hizmet binasında 36 poliklinik bulunacak. Yetişkin yoğun bakım 8 yatak ile hizmet verecek. 250 yataklı ek hizmet binası ile birlikte çok amaçlı geriatri merkezi yatırımı da yer alıyor. 192 yatak kapasiteli geriatri merkezinde, 8 poliklinik yer almakla birlikte, palyatif servis 24 yatak ile hizmet verecek.

Bayburt 200 Yataklı Devlet Hastanesi’nin İnşaatı Devam Ediyor
Tamamlandığında 200 yatakla, konforlu hasta odaları, modern po-liklinikleri, uluslararası standartlara sahip ameliyathaneleri ve laboratuvarlarıyla hizmet verecek Bayburt Devlet Hastanesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Fiziki ilerlemesi yüzde 93’e ulaştı. Doğu Karadeniz’de yer alan Bayburt, bir yeni sağlık yatarımı daha kazanıyor. İlçelerde yapımı devam eden entegre devlet hastanelerinin yanı sıra merkezde 200 yataklı Bayburt Devlet Hastanesi’nde fiziki ilerleme yüzde 93’e ulaştı. Yeni devlet hastanesi ile birlikte kentin sağlıkta hizmet kalitesi yükselecek, kentin
sağlık sorunlarına cevap verebilecek nitelikte olacak. Tamamlandığında 55 poliklinik, 7 ameliyathane ile hizmet verecek. Diyaliz ünitesinde 22, yoğun bakımda ise toplam 33 yatak yer alacak.

Muğla Marmaris 125 Yatak Kapasiteli Devlet Hastanesi İhalesi Yapıldı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde inşaa edilecek 125 yatak kapasiteli devlet hastanesinin ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye 18 firma teklif verdi. Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris’te modern mimarisiyle, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılarak, konforlu hasta ve muayene odaları ile hizmet verecek yeni devlet hastanesi ihalesi yapıldı. 125 yatak kapasitesine sahip olacak hastane, tamamlandığı zaman 50 poliklinik, 5 ameliyathane ile hizmet verecek. Yoğun bakımda 12’sı yetişkin, 9’u yeni doğan olmak üzere toplam 21 yatak, diyaliz ünitesinde 18 yatak yer alacak. 125 yatak kapasitesine sahip olacak devlet hastanesinin ihalesi Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 11.11.2019 tarihinde gerçekleştirildi. İhalede 18 firma teklif verdi. İhalesini kazanan firma ile 08.04.2020 tarihinde sözleşme imzalandı. 124.922.334,38 TL yaklaşık maliyetli işi 90.435.000,00 TL bedel ile Holoğlu İnşaat firması (Hilal Mah 676.Sk 16 / 4 06550 Çankaya/Ankara) aldı. İşin süresi 700 takvim günüdür.

Sağlık Bakanlığının devam eden ihalelerde son durum
24.12.2019 tarihinde teklifleri toplanan Burdur Merkez 400 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi ihalesini kazanan firma ile 22.04.2020 tarihinde sözleşme imzalandı. 257.712.579,82 TL yaklaşık maliyetli işi 195.999.000,00 TL bedel ile Pilon Yapı İnşaat + Metro Mühendislik iş ortaklığı (Çakmak Caddesi 27 – 2/7 Akdeniz/Mersin ) aldı. İşin süresi 900 takvim günüdür. 28.10.2019 tarihinde teklifleri toplanan Muğla Seydikemer 150 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi ihalesini kazanan firma ile 08.04.2020 tarihinde sözleşme imzalandı. 122.557.781,40 TL yaklaşık maliyetli işi 89.330.000,00 TL bedel ile Özsoy İnşaat firması (Çamlık Mah. İkbal Cad. Gönülden Sok No:1/1 Ümraniye İstanbul) aldı. İşin süresi 700 takvim günüdür.

Adana Güney Seyhan

Bayburt

Derginin tamamını okumak için; MAYIS-HAZİRAN 2020

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.