İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

Tansa Turnike’nin Pandemi Sürecindeki Ar-ge Çalışmaları

Günümüzde birçok yapının akıllı bina otomasyon sistemlerine sahip olduğunu görüyoruz. En sade haliyle müstakil bir bina da bile CCTV ve İnterkom sistemlerini görmeniz mümkün.

Bizim de “Bina Otomasyon Sistemleri” alanında faaliyet gösteren birçok firma ile çözüm ortaklıklarımız ve üretici-bayi ilişkimiz bulunuyor. Tansa olarak bu firmalarla birlikte birçok entegre sistem projesinde ürünlerimizle yer aldık.

Tabi ki turnikelerin bütün olarak değerlendirdiğimiz bu sistemin önemli bir parçası, kartlı geçiş ve fiziki bina güvenliği açısından önemli bir tamamlayıcı unsur olduğunu belirtebiliriz. Tansa turnike olarak birçok farklı alanda birçok farklı amaçla kullanılacak modele ürün gamımızda yer veriyoruz. Ürünlerimizi tasarlarken dikkat ettiğimiz en önemli detaylardan biri ürünün kullanım amacı ve niteliğidir. Çok iyi üretim imkanlarına sahip olabilir, çok kaliteli turnikeler tasarlayabilir ve üretebilirsiniz. Ancak yaptığınız ürün bir plazanın girişinde personel girişi için kullanılırken bir havaalanı girişinde valizli yolcu kullanımına uygun olmayabilir. Tansa’yı rakiplerinden ayıran en büyük farklardan biri de bu aşamada ortaya çıkıyor. Bugün havalimanlarından raylı sistem hatlarına, hastanelerden çok katlı ticaret ve yaşam merkezlerine, stadyumlardan veri merkezlerine kadar birçok alana özel turnike ve geçiş kontrol çözümünde Tansa’ nın imzası yer alıyor. Dolayısıyla tüm bina otomasyonlarına entegre olabilen, hepsinde ihtiyaca yönelik eksiklikleri kusursuz şekilde tamamlayabilen bir oyuncu haline geliyorsunuz.

Geçtiğimiz 6 aylık dönemde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir numaralı gündem maddesi tabi ki Covid-19 kaynaklı pandemi süreciydi.

Tansa olarak üretim ve mühendislik yeteneklerimizi kullanarak bu süreçte nasıl çözümler geliştirebileceğimiz ve bu mücadeleye nasıl katkı sağlayabileceğimiz üzerine bazı çalışmalarımız oldu. Bu çalışmaların sonucunda hem insan hijyeni hem de nesne ve eşya hijyenine yönelik ürünlerimizi ortaya çıkardık. Bu alanda ilk geliştirdiğimiz ürün LTS serisi Dezenfeksiyon Kabini oldu ve oldukça yoğun bir ilgi gördü. Akabinde havalimanları ve diğer ulaşım alanlarında ne yapabiliriz diye düşünerek UVC ışınlı ve X-Ray cihazlarıyla entegre olabilen konveyörlü bagaj dezenfeksiyon kabinimizi tasarladık. Şu anda Yeni İstanbul Havalimanında’ da aktif olarak kullanımına başlandı. Tabi sadece bu ürünlerle sınırlı kalmadık. Pasaport ve Kart Dezenfeksiyon Kutuları, Kıyafet Dezenfeksiyon Dolapları, Sosyal Mesafe Kontrol Koridorları, Turnikeler üzerinden alan yoğunluğu kontrolü gibi ürün ve çözümlerimizi de sektöre sunduk.

Birçok alanda olduğu gibi ihtiyaca yönelik çözüm odaklı üretim anlayışımız ve mühendislik yeteneklerimizi sergileyerek çözüm ve ürünlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.

Tansa Turnike olarak önümüzdeki dönemlerde de gelişmiş ürün ve çözümlerimizle sisteme katkı sunmaya, birçok niş projede yer almaya devam edeceğiz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.