İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

Tansa’dan yeni sağlık sistemleri ve çözümleri

Turnike üretimleriyle fark yaratan Tansa, dezenfeksiyon geçiş sistemleri ile özellikle sağlık yapıları için büyük öneme sahip olan hijyen konusunda başarılı ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Tansa’nın dezenfeksiyon geçiş sistemleri, 5 mikrondan küçük zerreciklerle insanların boylarını algılayarak, göz ve mukoza bölgelerine temas ettirmeden kıyafetlerin hijyenini 2-3 saniye gibi çok kısa bir zamanda tamamlıyor. Pandemi sürecinde en çok ihtiyaç duyulan ürünlerin üretimiyle ürün grubunu geliştiren Tansa’yı Genel Müdür Yalçın Sarı’dan dinledik.

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz. Olumsuz etkilerinden kısaca bahseder misiniz?
Dünya olarak çok ciddi can kayıplarının olduğu kritik bir süreçten geçiyoruz. Sürecin olumsuz etkileri hala devam etmekte maalesef! Bizde Tansa olarak bu süreçte şirket personellerimizin sağlık güvenliği için tüm tedbirlerimizi üst seviyede tutarak önlemlerimizi aldık ve çok mutluyuz ki herhangi bir vaka ile karşılaşmadık. Arkasından gelen ekonomik kriz tüm dünya ülkelerini derinden etkiledi. Ülkelere giriş çıkışların yasak olması, ihracat gücünün düşmesi ile dünya ekonomisini ciddi oranda sarsılması, pandemi süresinin getirdiği en olumsuz etkiler arasında yerini aldı.


İnsan sağlığına yönelik geliştirdiğimiz yeni ürünümüzden ve faydalarından genel olarak bahseder misiniz?
Tansa olarak Pandemi sürecinde insan sağlığına fayda sağlamak adına hijyen projemizi geliştirdik. “Dezenfeksiyon Sistemleri” ve ürün gruplarının Ar-Ge hazırlık sürecini tamamlayarak, dünya insanının kullanımına sunduk…

Dezenfeksiyon geçiş sistemlerimiz access kontrol, termal kamera kontrol, ateş kontrol, maske kontrol, yüz tanıma kontrol, ağırlık kontrol gibi güvenli geçiş ve takip kontrol sistemleri entegreli bir şekilde çalışabilir.
Turnike geçiş sistemlerimize vücut sıcaklığı, maske kontrolü gibi kontrol sistemlerini entegre ederek insanları kontrol bölgesine ve geçiş yönüne doğru yönlendirme yapabilmekteyiz.
Turnikelerimize el dezenfektan sistem entegrasyonları ile el dezenfektanı kullanmadan insan geçişine izin vermeyerek el hijyenini kontrol altına alabilmekteyiz.
Özetle; Tansa olarak güvenli geçiş turnikelerimizle hizmet verdiğimiz havaalanları, stadyumlar, metrolar, okullar, kamu kurumları, plazalar, hastaneler, üniversiteler, okullar, çocuk oyun alanları gibi insan geçişlerinin yoğun olduğu yerlere yeni ürünlerimiz ve geçiş sistem çözümlerimizle sağlıklı hijyenik geçişlerle de hizmet vermeye hazırız.


Yeni dönemle ilgili öngörüleriniz nelerdir?

Normalleşmeye başlamış olduğumuz şu dönem de; Tüm sektörlerin, uzun vadede pandemi sürecine katkı sağlayacak, insan hayatını kolaylaştıran çözümler üretmesi ve geliştirmesi yüksek ölçüde yeni döneme fayda sağlayacaktır.

Tansa Turnike
Dezenfeksiyon Geçiş Sistemleri


Tansa Hakkında
Tansa, 1962 yılında duvar saati yapmak için kurulmuştur. Ekonomik sebepler yüzünden yatırımını tamamlayamadığından eldeki tezgahlarla başta M.K.E.K olmak üzere, elektrik sayacı, gazsanayi ve ölçü aletleri sanayi için o güne kadar İsviçre’den ithal edilen hassas aksamlar yapmıştır. Çamaşır ve bulaşık makinesi imal eden fabrikalara Türkiye’de tek üretici olarak TİMER imal etmiştir. Makine parkurunu büyütüp eğittiği usta kadrosu ile, önce mekanik bekçi kontrol saati daha sonra da sarkaçlı bimbam saat makinesi imalatına girmiştir. Bu yıllarda yüksek maaşlı 130 civarında çalışanın, maliyeden aldığı yüksek vergi verme ödülleri ile ekonomiye katkı sağlamıştır. İsviçre’de saatçilik müzelerini gezip İsviçre’nin geçmiş yıllardaki saat parçalarını üreten makine aparatlarını inceleyerek, bugünün bilgi ve tecrübeleri ile birleştirerek yaptığı tezgahları ile saat üretimini artırmıştır.
1983 yılından sonra ithalatın serbestleşmesi ve ülkemizin Alman ismine karşı aşırı tutkusu yüzünden satış fiyatlarını düşürerek rekabet edebilmek için sanayi yatırım bankasından aldığı 1.000.000 D.M kredi ile İsviçre’den tam otomatik tezgahlar alarak çalışan sayısını yarıya indirmesine rağmen üretimini iki misli artırmıştır. Tansa artık dünyadaki duvar saati makinası üreten ikinci büyük saat fabrikasıdır. İsviçre’deki saatçilik fuarına katılmış, uzmanların Tansa kalitesinin İsviçre ile Almanya olduğu tespitinden sonra İsviçre’ye yapılan iki parti ihracatın hemen arkasından, Quartz saatlerinin yaygınlaşması ile (1989-1990’da) bütün dünyada mekanik saat sanayi çökmüştür.
Tansa bekçi kontrol saatleri dışında Amerikan malı yüz tanıma sistemi de pazarlıyordu. Bu sistemle çalışacak turnike yapılması halince büyük bir sipariş alacağı garantisi verilince turnike imalatına başlandı. Takım tezgahları müsaitti, yıllarca hassas mekanik dalında yan sanayi olarak müşterilerinin farklı beklentilerini karşılayacak hassas mekanizmalar üreten Tansa; turnike ve turnikeyi çalıştıracak mekanizmayı kısa zamanda yaptı. İlk siparişi karşıladıktan sonra o güne kadar yapılmış turnike mekanizmalarını inceleyip, yapılan mekanizmalarla ezbere yapılan ilk mekanizmasını karşılaştırıp artıları ve eksileri mukayese ederek yepyeni bir mekanizma yarattı.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.