İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

AFK Otomotiv kendi yerine taşınıyor

DEEX Mimarlık Mühendislik olarak, Kocaeli, Dilovası organize sanayide yer alan AFK Otomotiv’e ait projesini üstlendiğimiz Fabrikanın inşaatını tamamlamış bulunuyoruz. Toplamda 4.000 m2 olan arsa üzerine, 2,166 m2, 2 bloktan oluşan fabrika binası, 875 m2 idari bina, 12,86 m2 güvenlik kulübesi ve 13,38 m2 trafo binası olmak üzere 3,067 m2 inşaat alanımız bulunuyor. Yapı üretimin yanında kendi iç dinamiği içerisinde yönetim, AR-GE ve üretim bandı arasındaki planlama sayesinde ürün gelişimi ve takibini kolaylaştırıyor. Mimari plan üzerinde oluşturulan kurguda depolama, üretim bandı, sevkiyat alanı, AR-GE alanı ve yönetim alanlarını tek bir kotta planlama imkanı sunuyor. Geniş bir prodüksiyon, fabrikalarda yaygın olarak kullanıldığı gibi çelik strüktürle kapatılıyor. İç mekân ise belirlenmiş akslarda cephe ve tavan boyunca doğal ışığı tam kapasitede kullanma imkânı sağlıyor. Covid-19 salgını, olumsuz hava şartları nedeniyle gecikmeler yaşadığımız fabrikamızı 6 ay içinde teslim ettik. Proje yönetimini beraber üstlendiğimiz ELTES Mühendislik Müşavirlik ile tasarımda gerekli değişiklikleri yaparak sürecin eksiksiz ilerlemesini sağladık.

AFK Otomotiv Kimdir?
AFK Otomotiv, konusunda uzman uluslararası firmalar ile teknolojik işbirliği yaparak otomotiv sektörüne orijinal parça üretmek ve sektöründe önde gelen uluslararası firmalar arasında yer almak vizyonu ile 2002 yılında 1.400 m2 kapalı, 500 m2 açık alanlık üretim alanında; temel olarak Plastik Şişirme Teknolojisi ile Otomobil Cam Yıkama-Debriyaj-Fren Hidrolik depoları, Rezervuar ve Genleşme Kapları, Havalandırma kanalları üretmenin yanı sıra, Otomobil cam yıkama pompaları, Otomobil sigara çakmakları ve türevleri ürünlerini de üreterek sektörün önemli parça ihtiyacını karşılayan faaliyetlerine devam eden Türkiye’nin en iyi yedek parça üreten firmaları arasında yer alıyor.

Neden DEEX Mimarlık Mühendislik?

Tuğba Süberk

Endüstri yapısında tasarım, üretim sürecinin amaçlanan kapasiteye göre planlanmasını da kapsar. Bu süreç kapasitenin gerektirdiği mekân ihtiyacının belirlenmesi ile başlar. Mimarın hammadde girişinden ürünün tamamlanıp hammadde sevkine kadar olan bu süreci iyi irdelemesi, öğrenmesi, süreç mühendisleri tarafından saptanan mekân gereksinmesi ve malzeme akışına, mimari tasarım becerisinin yardımı ile birçok iyileştirici katkıda bulunmasını sağlar. Endüstri yapıları için de aynı düşünceyi öne sürerek, süreç iyi kavrandıkça tasarımın dolayısıyla yapının amacına ulaşmasının kolaylaşacağı söylenebilir.

Başar Tosun

Endüstri yapılarının başka yapı türlerinden belki farklı bir yanının bu yapılarla ilgili yatırımlarda karlılığın daha ön planda olması, bu nedenle de olabildiğince hızlı, olabildiğince ekonomik inşa edilmelerinin beklenmesidir. Bu bağlamda endüstri yapılarında yapı sistemine karar verilmesi, malzeme seçimi önem kazanıyor. Açıklıkların hangi malzeme ve sistemle en ekonomik, en hızlı inşa edilebileceğine karar verebilmek için günün malzeme ve teknolojisi ile akla gelen tüm sistemleri tasarlamak, maliyetlerini hesaplayarak en uygun çözümü bulmak gerekiyor. İşte, yeniliklere, buluşlara açık olan, heyecan veren bu çözüm arayışı oluyor. DEEX Mimarlık Mühendislik (DEEX. office) olarak hedefimiz firmalara, tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, bugünün ve yarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek, sürdürülebilir, kalıcı, yüksek standartlara sahip, estetik değerleri yüksek yapılar tasarlamak ve ihtiyaca uygun çözümler bulmaktır.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.