İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

TOGG’a Güç Verecek: Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Projesi

Türkiye’nin ilk otomotiv batarya fabrikası olan Siro kampüsü, Türkiye’nin küresel mobilite markası TOGG ile Çinli enerji devi Farasis ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere tasarlandı. TOGG’un Gemlik’teki üretim üssünün yanında 607 bin metrekarelik bir alanda kurulacak tesis, 2031 yılında yıllık 20 GWs’e üretim kapasitesine ulaşacak.

TOGG ve Li-ion batarya konusunda dünyanın önde gelen şirketlerden Farasis Energy’nin yüzde 50-50 ortaklığıyla kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü’nün Gemlik’te inşaatına başlanıldı.

Gemlik’te TOGG Teknoloji Kampüsü’nün hemen yanında Siro’ya tahsis olan alanda kurulacak kampüste batarya geliştirme ve üretim faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Siro halihazırda TOGG Teknoloji Kampüsü içinde bulunan Siro Batarya Teknoloji Merkezi’nde batarya modül ve paketleri üretimine başladı ve TOGG’un ihtiyaçları doğrultusunda üretimini hızlandırmakta. 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanan kampüste; hücre, modül ve paket üretimleri yapılacak. Son nesil, yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya hücreleri üretilecek.

Batarya Hücre Üretim Başlangıcı İçin 2026 Yılı Öngörülmekte

Siro TOGG’un yanında 120 ülkeyi içeren bölgede elektrikli mobilite, yenilenebilir enerji, elektrik şebekesi, şarj istasyonları ve mesken çözümlerini destekleyecek enerji depolama çözümleri alanlarında hizmet verecek.

607 bin metrekarelik arazi içinde inşa edilecek kampüs 2032 sonuna kadar 30 milyar TL yatırımla tamamlanacak ve 2 bin 200 kişiye istihdam sağlayacak.

Entegre Enerji Depolama Merkezi

Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü ile Türkiye, alanında Avrupa ve Orta Doğu’nun önemli bir entegre enerji depolama merkezi haline gelecek. Böylece, az sayıda ülkede bulunan hücre geliştirme ve üretme yetkinliğine sahip olacak. Kampüsün 2031 yılında üretim kapasitesini yıllık 20 GWs’e çıkartması planlanıyor. 2035 yılına kadar bu üretimin 50 GWs üzerine çıkması hedefleniyor. Kampüste geliştirilen tüm ürün ve çözümlerin fikri mülkiyet haklarına Siro sahip olacak. Şirket böylece Türkiye’nin yanı sıra çevre ülkelere de endüstriyel uygulamalar, deniz taşıtları, yenilenebilir enerji için sabit enerji depolama hizmetleri verecek.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.