İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

1797 Araç Kapasiteli Çok Amaçlı Katlı Otopark Projesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yerleşkesi alanına yapacağı 1797 araç kapasiteli çok amaçlı katlı otopark projesinin ihalesini yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan arasında üniversite hastane yerleşkesi alanına 1797 araç kapasiteli katlı otopark yapılmasına yönelik iş birliği protokolü imzalanmıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda projeleri tamamlanan Akdeniz Üniversitesi Katlı Otopark Betonarme İnşaatı için ihalesini gerçekleştirdi.

13 Bin Metrekare Alan Üzerine

Yaklaşık 53 milyon lira yatırım bedelli proje ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yerleşkesindeki 13 bin 200 metrekare alan üzerine toplamda 4 katta 54 bin 430 metrekare inşaat yapılacak. 1797 araç kapasitesine sahip olacak olan katlı otopark aynı zamanda acil afet toplanma alanı olarak da kullanılarak, kentin önemli bir ihtiyacı karşılayacak.

Otopark Sorunu Son Bulacak

Projenin betonarme karkası Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilirken, diğer mimari uygulama, mekanik ve elektrik grubu imalatları Akdeniz Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek. Proje tamamlandığında üniversite hastanesine gelen hasta ve hasta yakınlarının yaşadıkları otopark sorunu son bulacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 11.11.2021 tarihinde teklifleri toplanan Akdeniz Üniversitesi Katlı Otopark Betonarme İnşaatı İşi ihalesini kazanan firma ile 05.01.2022 tarihinde sözleşme imzalandı. 49.306.783,53 TL yaklaşık maliyetli işi 44.900.000,00 TL bedel ile Karahanlı Taahhüt Yapı + Kocaerler Harfiyat (Konya) iş ortaklığı aldı. İşin süresi 360 takvim günüdür.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.