İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

SILVERLINE Ankastre “Sürdürülebilirlik Raporu 2021”i Yayınladı

Sürdürülebilir bir gelecek ve daha iyi bir yaşam için özümsediği değerleri katma değeri yüksek çalışmalarla tüm paydaşlarına aktaran Silverline Ankastre, 1 Ocak – 31 Aralık 2021 tarihleri arasındaki iş akış süreçlerini detaylıca ele alan “Sürdürülebilirlik Raporu 2021”i yayınladı. Bu yıl 3.kez hazırlanan raporda markanın sürdürülebilirlik yaklaşımı, elde ettiği performans sonuçları ve gelecek projeksiyonları bütüncül bir çerçevede değerlendirmeye alındı. Faaliyetlerini yürütürken “gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma” ilkesini odağına alan Silverline, Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir bir gelecek için küresel sorunlara karşı iş birliği içinde çalışmayı ve harekete geçmeyi sağlamaya yönelik evrensel bir eylem çağrısı niteliği taşıyan Sürdürebilir Kalkınma Amaçları’nı (SKA) destekliyor.

Mustafa Laçin, “Ana iş stratejilerimiz; sürdürülebilirliğin ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarını kapsıyor”

Sürdürülebilirliği bir seçim değil sorumluluk olarak gördüklerini belirten Silverline Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Mustafa Laçin, Güvenilir, sorumlu ve yenilikçi bir şirket olma vizyonumuz doğrultusunda oluşturduğumuz ana iş stratejilerimiz; sürdürülebilirliğin ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarını kapsıyor. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını destekliyor ve sürdürülebilir kalkınma için üzerimize düşen sorumlulukları özveri ile yerine getiriyoruz. Sürdürülebilir bir yaşam sunma ve hayatı kolaylaştırma vizyonumuzu akıllı tasarımlarımızla destekliyoruz. Akıllı tasarım anlayışımız doğrultusunda çevre dostu, enerji tasarrufu sağlayan, kişiselleştirilebilir yenilikçi ürünlerimizle tüketicilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. 2021 yılında da faaliyetlerimiz ile tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer üretmeye devam ettik. Yenilikçiliğin ve dijitalleşmenin sürdürülebilir iş yapış biçimlerini güçlendirdiğine inanıyoruz. Robotik ve yapay zeka, veri teknolojileri alanındaki gelişmeleri yakından izliyoruz. 2021 yılında nesnelerin interneti (IoT) yatırımlarımıza ivme kazandırdık. Bu alandaki yatırımlarımız 2 milyon TL’ye ulaşırken 2027 yılı için toplam üretimin %50’sini IoT ürünlerimizin oluşturması hedefini koyduk. Ar-Ge çalışmalarımız ile akıllı ve çevre dostu teknolojiler üretmeyi sürdürüyoruz. 2021 yılında 24 milyon TL’ye yaklaşan Ar-Ge harcamalarımız ile yaşamı daha kolay ve güvenli hale getirecek çözümler üretmek üzere çalışıyoruz. Benimsediğimiz ürün yaşam döngüsü anlayışıyla ürünlerimizin yalnızca üretim aşamasında değil yaşam boyu yarattığı çevresel etki ile ilgileniyoruz. Ürünlerimizle bugünün ihtiyaçlarına yanıt verirken gelecek için de sorumluluk alıyoruz. Bu doğrultuda, faaliyetlerimiz neticesinde ortaya çıkan atıkları en aza indirmeyi amaçlıyor ve atıkların geri kazanımına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. 2021 yılında 7 bin tondan fazla atığın geri kazanımını sağladık. Dönem içerisinde yürüttüğümüz katı atık geri dönüşüm projesi kapsamında 432 ton atık geri dönüştürüldü.” şeklinde ifade etti.

Silverline 2021 yılında 1.875 GJ enerji tasarrufu sağladı

İklim değişikliği ile mücadele etmeyi de ana sorumluluklarından biri olarak gören Silverline, iklim krizine yol açan unsurların başında gelen sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik çalışmaları yürütüyor. Verimlilik projeleri ile bir yandan enerji tüketimini azaltıyor ve enerji tüketim faaliyetleri sonucu açığa çıkan emisyon miktarını sınırlandırıyor. Üretim süreçlerinden ürün gamına kadar tüm süreçlerde, çevresel ayak izini azaltmak için çalışan Silverline, entegre atık yönetimi anlayışı ile sıfır atık politikası geliştirdi. Üretim ve lojistik süreçlerindeki enerji tüketimini takip eden, enerji tasarrufu sağlayacak proje ve uygulamaları hayata geçiren marka; enerji verimli ve yenilikçi teknolojilere yatırım yapıyor. Plastik ve kimyasal kullanımını azaltmaya çalışırken, döngüsel ekonomiye destek olmak için geri dönüşümü artırmayı hedefliyor. Ambalaj gruplarını geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşturan Silverline, ambalajlarını yeşil nokta marka kullanımı ile tescil ediyor. 2021 yılında enerji verimliliği projeleri sayesinde 1.875 GJ enerji tasarrufu sağlayan marka, “Sürdürülebilirlik Raporu 2021” döneminde enerji yoğunluğunda bir önceki yıla kıyasla %9,4 oranında iyileşme gerçekleştirdi.

202 adet ağacın kesilmesini önledi

Silverline “Sıfır Atık Yönetim Sistemi”ni kurarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde doğal kaynakları verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, oluşan atıkları geri kazanmak için başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında 2021 yılında “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi çerçevesinde enerji tasarrufu kazandıracak proje ve uygulamaları hayata geçirdi ve katı atık geri dönüşüm projesi ile toplam 432 ton atığı geri dönüştürerek katma değer oluşturdu. Metal hammadde geri dönüşümünden 174 bin kg hammadde tasarrufu elde ederken, cam hammadde geri dönüşümünden 28.331 litre petrol tasarrufu sağladı. Atık geri kazanım çalışmaları sayesinde 15.026 kg CO₂ sera gazı emisyonu oluşumunun önüne geçerken, 166.615 kWh enerji kazanımı elde etti. Bunun yanı sıra 443 m³ atık depolama alanından tasarruf sağlandı ve 202 adet ağacın kesilmesi önlendi.

Üretimden müşteri memnuniyetine kadar tüm süreçler değerlendirildi

Silverline “Sürdürülebilirlik Raporu”nda; ürün güvenliği, çalışma koşulları, müşteri veri gizliliği, iş sağlığı ve güvenliği, dijitalleşme, çevre dostu ürünler, Ar-Ge ve inovasyon, müşteri memnuniyeti, kaynak verimliliği, tüketici beklentilerine yanıt, kurumsal yönetim, akıllı tasarım, çalışan gelişimi, sürdürülebilir finansal büyüme ve karlılık, enerji ve emisyon yönetimi, şeffaflık ve raporlama, tedarik zincirinde sürdürülebilirlik gibi tüm süreçler titizlikle değerlendirildi.  Kurumsal stratejiler, kurumsal değerler, paydaş beklentileri, küresel sürdürülebilirlik eğilimleri, sektörel gereklilikler, kurumsal angajmanlar ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, sürdürülebilirlik önceliklerini belirleyen başvuru kaynakları oldu. Bu kaynaklar üzerinden oluşturulan yol haritası ve gerçekleştirilen çalıştaylar, anketler ve araştırmalar sonucunda 41 sayfalık “Sürdürülebilirlik Raporu 2021” ortaya çıktı. Bu rapor, GRI Standards: “temel (core)” uyumluluk seviyesine uygun olarak hazırlandı.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.