İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

Ziraat Bankası Projesinde Çuhadaroğlu İmzası

Çuhadaroğlu’nun Ziraat Bankası projesinde kullandığı sistemler tamamen projeye özgü tasarımlardan oluşmakta. Projenin mimari kıvrımları ve görüntüsü için ekstra tasarım ve imalat çalışmaları yapılmakta, özel bükümle birleştirilen profillerin istenilen forma getirilmesi için çok özel montaj metotları uygulanarak proje tamamlanmaktadır.

Türkiye’nin Finans Merkezi’nde yer alan Ziraat Bankası projesinin tüm aşamaları, kritik tüm süreçleri BIM üzerinden ilerledi. İmalat çizimlerinden proje çizimlerine, plan ve kesitlerde 2 boyutlu ve 3 boyutlu çizimler yapıldı ve BIM sayesinde modelleme ve bilgi anlamında projenin süreç yönetiminde yer alan tüm bölümlerle aynı dili konuştuğumuz bir platform oluşturuldu.

Ziraat Bankası projesinde Çuhadaroğlu, kule 1 ve kule 2 denilen alanlarda podyum kat kaplama, projelendirme, imalat ve montaj işlerini üstlendi. Mimaride çok çeşitlilik gösteren bu cephelerin her biri için ayrı ayrı detaylandırma çalışmaları yapan Çuhadaroğlu, cepheleri ve belli katları kapsayan projeye özgü yeni profillerle, detaylandırma – imalat, montaj işlerini başarıyla tamamladı.

Projenin cidar cephelerinde paslanmaz meshler, paslanmaz kedi yolu ve özel tasarım aydınlatma barındıran curver fin gibi çok nitelikli uygulamalar yanı sıra, projeye özgü yeni profillerle, farklı renk uygulamaları ile iç cephe tasarımları hazırlandı. Bazı cephelerde mimariye uygun yeni tasarım profiller katlar arasında ağır çelik kaplamaları ve özel boya uygulamaları kullanıldı. Ziraat Bankası projesinde ağır yatay çeliklerle büyük açıklıkların geçildiği, özel güneş kırıcı tasarımlar da Çuhadaroğlu ile uygulamaya alındı.

Projenin hemen her detayına çok özen gösterildiği projenin, yürünebilir ışıklıklar, kaymaz özellikte tasarlandı. Yapının estetik görünümüne bağlı kalarak çözümler sunan Çuhadaroğlu, geçmişten beri herkes tarafından bilinen, Ziraat Bankası’nın sembolü olan baklava desenli tasarım,  alüminyum kutulardan ve paslanmaz meshlerden  hazırlandı, aynı malzeme, restoran iç cephelerinde de kullanıldı. Köprü cephelerinde yürünebilir camlar, köprü detaylarında ise özel sismik detaylar ve profiller tercih edildi.

Bu projenin en önemli, en zor, en özel uygulamaları arasında yer alan her iki podyum cephesinin çerçevesini çizen, ribbon imalatları özenle yapıldı. Tamamen amorf yapıya sahip bu geometrik levhaların, büküm kesimleri Çuhadaroğlu Alüminyum tesislerindeki özel cihazların yardımıyla tasarıma uygun bir şekilde başarı ile uygulandı.  Projenin kaçış kapılarında özel eşik detayında ise Çuhadaroğlu ST 80 Kapı ve Pencere Sistemi uygulandı.

70 yıllık başarı öyküsünü, yenilikçi ürün portföyü, yüksek kalite standartları, müşteri odaklı yaklaşımıyla şekillendiren, 4 kıtada 40 aşkın ülkede faaliyet gösteren Çuhadaroğlu; 70. Yılında, sürekli olarak değişen, gelişen endüstri dinamiklerine sağladığı uyumla, sürdürülebilirlik ilkesiyle, 70. yılın gururu ve ülkemizin 100. kuruluş yılının coşkusuyla, Türkiye’nin daha aydınlık yarınlarına olan güvenle çalışmaya, geleceğimizi birlikte geri kazanmaya var gücüyle devam ediyor.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.