İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

Siemens Türkiye, ürün ve çözümleriyle 360 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlıyor

  • Siemens Türkiye, 2023 karbon nötr olma hedefi kapsamında son beş yılda attığı adımlarla yüzde 20 enerji tasarrufu elde ederken, müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetlerle de her yıl ortalama 360 milyon TL’lik tasarruf sağlıyor.  
  • Enerji verimliliği projeleriyle karbon emisyonunu yüzde 39 oranında azaltan Siemens Türkiye, 2021 yılında bu oranı yüzde 63’e çıkarmayı hedefliyor. 
  • Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis: “Sorumluluk sahibi bir şekilde değer yaratmanın tek yolu sürdürülebilir bir gelecek inşa etmekten geçiyor.”

Siemens Türkiye, 2023 yılında karbon nötr olma hedefi kapsamında enerji verimliliği ve tasarrufu projelerine ivme kattı. Siemens Türkiye, müşterilerine ve paydaşlarına sunduğu destek, çözüm ve hizmetler yoluyla yılda ortalama 360 milyon TL’lik enerji tasarrufu elde edilmesini sağlıyor. Ayrıca, son beş yılda yapılan yatırımlarla Siemens Türkiye Kartal ve Gebze kampüslerinde yüzde 20 oranında enerji verimliliği sağlandı. 2015 yılından bugüne kadar karbon emisyonunu yüzde 39 oranında azaltan Siemens Türkiye, 2021 yılında ise bu oranı yüzde 63’e çıkarmayı hedefliyor.  

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su
Hüseyin Gelis

Siemens Türkiye, enerji verimliliği sağlayan çözümleri ve sahip olduğu bilgi birikimi ile enerji tasarrufuna önemli bir katkı sağlıyor. 2020 yılı sonuna kadar 386 kişiye enerji yöneticisi eğitimi veren Siemens Türkiye, 17 ayrı ISO 50001 enerji yönetim sistem kurulumu, 124 detaylı enerji etüdü ve 142 ayrı teşvik danışmanlığıyla yıllık ortalama 360 milyon TL’lik tasarruf sağlandı. Siemens Türkiye, müşterilerine sunduğu hizmetler ve Siemens çözümlerinin entegrasyonuyla enerji verimliliğine katkı sağlarken, kendi kampüslerinde uyguladığı projelerle de enerji verimliliğini hayata geçiriyor.  

Siemens Türkiye yüzde 100 yeşil enerjiye geçti

Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze’de bulunan kampüslerinde yüzde 100 yeşil enerjiye geçiş sağlayarak 2023 yılında karbon nötr olma hedefinde önemli bir adım daha attı. Siemens Türkiye, Kartal kampüsünde hayata geçirdiği Kartal Yeniden Projesi ile bina ve altyapı renovasyonu sayesinde 1100 ton, filo yönetiminde daha az yakıt kullanarak 625 ton, yüzde 100 yeşil enerjiye geçişle de 3532 ton karbon salınımı tasarrufu sağladı. Ege Orman Vakfı ile kurulan 5 bin ağaçlık Siemens Ormanı ile 2050 ton karbon salınımının da önüne geçen Siemens Türkiye’nin kendi kampüslerinde hayata geçirdiği bu projeler yoluyla karbon salınımı tasarrufu 7307 tona ulaştı.

Geleceğe değer yaratmak için çalışmalıyız

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, sürdürülebilir bir geleceğin önemine dikkat çekerek, “İçinde bulunduğumuz pandemi bizlere bir kere daha gösterdi ki, sorumluluk sahibi bir şekilde değer yaratmanın tek yolu sürdürülebilir bir gelecek inşa etmekten geçiyor. Bunun için atacağımız her adım, gezegenimizi daha temiz ve daha verimli kılacak. Bunun için bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz her proje ve kendimize koyduğumuz her hedef bizi sürdürülebilir bir gelecek inşa etme misyonumuza daha da yakınlaştırıyor. 2023 yılında karbon nötr olma hedefimiz de bu sorumluluk bilincimizin önemli bir parçasını oluşturuyor” dedi.

Siemens Türkiye hakkında:

1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 165 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır.


Yaklaşık 3 bin çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın mühendis oranı yüzde 33’tür.

Siemens AG (Berlin ve Münih)

170 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket enerji üretimi ve dağıtımına, binalar ve dağıtık enerji sistemleri için akıllı altyapılara, proses ve üretim endüstrilerinde otomasyon ve dijitalizasyona odaklanmaktadır. Siemens dijital dünya ile fiziksel dünyayı bir araya getirerek müşterilerine ve topluma fayda sağlar. Siemens, demiryolu ve karayolu ulaşımına yönelik akıllı ulaşım çözümlerinin lider tedarikçisi Siemens Mobility şirketi ile hem yolcu hem de yük taşıma hizmetlerinde dünya pazarını şekillendirmektedir.

Çoğunluk hisseleri halka arz edilen Siemens Healthineers ile, medikal teknoloji ve dijital sağlık hizmetlerinde de dünyanın lider tedarikçilerindendir. Siemens ayrıca, 28 Eylül 2020 tarihinden beri borsada işlem gören, elektrik enerjisinin iletimi ve üretiminde küresel bir lider olan Siemens Energy şirketinde de azınlık hissesine sahiptir.

30 Eylül 2020 tarihinde sona eren 2020 mali yılında, Siemens Group’un cirosu 57,1 milyar Euro, net kârı ise 4,2 milyar Euro olmuştur. 30 Eylül 2020 itibarıyla şirketin dünya genelindeki çalışan sayısı yaklaşık 293 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.