İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

DSİ’nin Makina Parkındaki Kamyon Sayısı 2024 Yılına Kadar 650’ye Yükselecek

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü makina parkına takviye yapılmaya devam ediliyor, 60 adet kamyon daha parkına dahil oluyor, 2024 yılına kadar bu sayı 650’ye yükselecek.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, taşkın öncesi ve sonrası yapılması gereken çalışmaları, gençleştirdikleri makina parkı ile daha etkili ve verimli bir şekilde gerçekleştireceklerini söyledi.

Kirişci, Devlet Su İşleri (DSİ) araç parkına dahil edilen 60 müteharrik karoserli kamyonun teslimi dolayısıyla DSİ Etlik tesislerinde düzenlenen törene katıldı.

Buradaki konuşmasında DSİ’nin görev alanlarına ilişkin bilgi veren Kirişci, kurumun sahadaki çalışmaları için iş makinelerin önemli olduğunu ifade etti.

Suyun planlı kullanımının önemine dikkati çeken Bakan Kirişci, “Biz su fakiri değiliz ama su zengini de değiliz. Suyun bilinçli tüketimi çok önemli. Burada en büyük tüketici tarımın kendisi olduğu için bu alanda çok ciddi bir çalışma yapıyor olmamız gerekiyor. Bakanlığımızın ilgili birimleri buna ilişkin hem stratejik planları hem erken uyarı sistemleri hem de bizim yapmamız gereken üretime dair suyu esas alan planlamaları oluşturuyor. Bu çalışmalar tamamlandığında inşallah vatandaşlarımızla paylaşmış olacağız.” diye konuştu.

Suyun felakete dönüşebildiğine işaret eden Kirişci, “Bakanlık olarak taşkın öncesi ve sonrası yapılması gereken çalışmalarımızı gençleştirdiğimiz makine parkımızla daha etkili ve verimli bir şekilde yapacağız.” ifadesini kullandı.

Bakan Kirişci, açılış konuşmalarının ardından teslimi yapılan kamyonları inceledi.

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca da planlanan alımlarla DSİ’nin makine parkının gençleşmeye devam edeceğini dile getirdi.

Lütfi Akca “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, ülke geneline yayılmış olan 26 adet bölge müdürlüğü makina parkında bulunan iş makinaları ile taşkın öncesi, taşkın anı ve sonrasında vatandaşların can ve mal emniyetini temin etmek maksadıyla gece gündüz çalışıyor.

İş makinaları taşkın öncesi çalışmalar kapsamında dere yatağı ıslahı, sedde yapımı, taş tahkimat, dere yatağı genişletme, dere yatağı değiştirme, kanal temizliği gibi faaliyetlerde kullanılıyor. Taşkın sonrasında; taşkın hasarlarının giderilmesi, rüsubat temizliği ve dere yatağı ıslahı gibi çalışmalar yapılıyor.  Taşkın esnasında ise taşkınların yıkıcı etkisini arttıran iri rusubi malzemelerin (ağaç gövdesi, kaya, kütük gibi) köprü ve menfezleri tıkamasına mani olunuyor, tıkanan bu gibi yapılar rusubi malzeme temizlenerek açılıyor ve yatak akış emniyeti sağlanıyor. AFAD koordinasyonunda arama ve kurtarma çalışmalarına iştirak ediliyor.” diye konuştu.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.