İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

Esma Dereboy Tasarımlarına İki Uluslararası Ödül

Türkiye’nin yeni dönem tasarımcılarından Esma Dereboy, dünyaca ünlü tasarım ödüllerinin en önemlilerinden iF DESIGN AWARD ve RED DOT AWARDS’u bu yıl kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Hannover merkezli iF International Forum Design GbmH, her yıl geleneksel olarak düzenlediği iF DESIGN AWARDS’un 2022 kazananlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, bu yıl ürün tasarımı alanında ev eşyaları ve sofra takımı kategorisinde Esma Dereboy’un Capsule serisi ödüle değer bulundu. Dünyaca ünlü bağımsız uzmanlardan oluşan 132 üyeli jürinin beğenisini kazanan tasarım, 57 ülkeden yaklaşık 11.000 başvuru arasından seçildi.

Esma Dereboy

Aynı dönemde bir başka saygın uluslararası tasarım ödülü olan RED DOT AWARDS’tan da güzel haber geldi. 23 ülkeden 48 uzman jüri üyesinin oylaması sonucunda Türkiye’ye bir RED DOT ödülü de Esma Dereboy’un Capsule serisi tasarımıyla geldi.

Ödül Avcısı Capsule Serisi

Atık porselenden üretilen Capsule, orantılı, ergonomik tasarımı ve  toplumun minimalleşen hayat tarzına atıf yapıyor. Bir kapsülün dış hatlarından ilham alan bu kupa setinin tasarımında denge ve ergonomi ön planda. Mat yüzeyin pürüzsüz dokusu doğallığı çağrıştırıyor ve tutarken verdiği hisle fark yaratıyor. Capsule setlerinde farklı renk seçeneklerindeki espresso fincanları, fincan tabakları, kupalar ve su bardakları, karıştır ve eşleştir konseptiyle kullanıcıların farklı kombinler yaratmasına da olanak tanıyor.

Konturlu kıvrımları ve yaratıcı renkleriyle bu kupa setinin çekici tasarımı, günlük yaşama çeşitlilik getiriyor.

ESMA DEREBOY Hakkında

Esma Dereboy, son dönemin en dikkat çeken seramik sanatçılarından biridir.

2008 yılında başlayan çalışmaları, yeniliklere olan ilgisi onu farklı seramik üretim tekniklerine yönlendirdi. Bu yenilikçi yaklaşım sayesinde, seramik alanında kabartma tekniğini kullanan ilk sanatçı oldu. Kendi atölyesinde geliştirdiği bu teknikle, özgün sanat eserleri oluşturdu.

Yeniliklere olan merak, çamura olan sevda 2018 yılında el yapımı porselen sofra ürünleri ile yeniden karşımıza çıktı.

Porselen ürünleri modern, minimal, sürdürülebilir sofra takımlarından oluşmakta. Farklı renk ve formlar her sofrada farklı konseptlerle,

biraz da sizin yaratıcılığınızla yeniden ruh bulmakta. 

Esma Dereboy porselenleriyle her sofranın bir hikayesi, sadece size ait bir yaşanmışlığı var.

Kendi atölyesinde özenle ürettiği tüm el yapımı ürünler, Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde,  seçkin mağazalarda yer almakta.

iF DESIGN AWARD Hakkında

1954 yılından beri iF DESIGN AWARD, olağanüstü tasarım için bir kalite mührü olarak tanınmaktadır. iF logosunun marka etiketi, üstün tasarım hizmetleri ile dünyaca bilinmektedir ve iF DESIGN AWARD dünyadaki en önemli tasarım ödüllerinden biridir. Başvurular aşağıdaki disiplinler arasından ödüllendirilmektedir: Ürün tasarımı, ambalaj tasarımı, iletişim ve hizmet tasarımı, mimari ve iç tasarımın yanı sıra kullanıcı deneyimi (UX) ve kullanıcı arayüzü (UI) ile profesyonel konsept tasarımı. Ödül alan tüm başvurular, iF tasarım uygulaması (iF Design App) içinde ve iF Design Websitesi www.ifdesign.com‘da yayınlanmaktadır.

RED DOT AWARDS Hakkında

Tasarım alanındaki büyük ürün ve proje çeşitliliğini uygun şekilde değerlendirmek için Red Dot Tasarım Ödülü üç disipline ayrılmıştır – Red Dot Ödülü: Ürün Tasarımı, Red Dot Ödülü: Markalar ve İletişim Tasarımı ve Red Dot Ödülü: Tasarım Konsepti. Yaklaşık 20.000 başvuru ile Red Dot Ödülü, dünyanın en büyük tasarım yarışmalarından biridir.

1950’lerden beri süregelen tasarım yarışmalarının ardından 1990’larda Red Dot’un CEO’su Prof. Dr. Peter Zec, ödülün adını ve markasını geliştirdi. O zamandan beri, prestijli “Red Dot” unvanı, uluslararası alanda büyük saygı gören olağanüstü tasarımın bir mührü olmuştur. Ödül kazananlar, Red Dot’un yıllıklarında ve müzelerinin yanı sıra Red Dot web sitesinde sunulmaktadır. Ek bilgi www.red-dot.org adresinde bulunabilir.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.