İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

2500 Konutluk “Şanlıurfa Kuzey Şehir” Projesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için 2 bin 500 ucuz konutun yapılacağının müjdesini verdi. Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa Kuzey Şehir” konut projesiyle Şanlıurfa’da büyük bir konut hamlesi başlatacaklarını söyledi.

Türkiye genelinde yaşanan konut sıkıntısı ve fiyatlarının yüksek olması Şanlıurfa’daki dar gelirli aileleri de etkisi altına alırken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı basın açıklamasıyla Şanlıurfa için Büyükşehir Belediyesi olarak konut hamlesinde bulunduklarını duyurdu.

Şanlıurfa’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda bir araya gelen Başkan Beyazgül Şanlıurfa’ya dair önemli mesajlar ve müjdeleri paylaştı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak kentte artan konut ihtiyacına karşı Aşık – Öğütçü bölgesinde ilk etapta 2 bin 500 konutluk hamlede bulunacaklarının müjdesini veren Başkan Beyazgül projenin adının “Şanlıurfa Kuzey Şehir” olduğunu açıkladı.

BAŞKAN BEYAZGÜL “AŞIK – ÖĞÜTÇÜ’DE 2+1, 3+1 GİBİ UCUZ KONUTLAR YAPACAĞIZ”

Konut hamlesinin bir başlangıç olduğunun altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, projenin meclisten geçtiğini söyledi.

Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa Kuzey Şehir Konut Projesi uzun süredir bürokratlarımızın yaptığı çalışmalar neticesinde meclisimize geldi meclisimizden geçti. Burada asıl amacımız ilk etapta 2 bin 500 adet konutu Kuzey Şehir dediğimiz Aşık – Öğütçü’de yapmaktır. Buradaki tapuların önemli bir kısmı da belediyemiz bünyesine geçmiş oldu. Bu konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla da istişarelerde bulunduk. Yapılacak binalar 6 katlı olacak. Yüzde altmış yeşil alana yer ayrıldı. 120 dönüm de üniversiteye yer ayırdık. Meclisimizden karar çıktıktan sonra uygulamaya geçeceğiz ve halkımızdan talep toplayacağız. Bölgede 2+1, 3+1 gibi ucuz konutlar yapacağız. Yer belediyemize ait olduğu için yapım işini de belediyemizin BELTAŞ şirketine havale edeceğiz. Böylelikle bir uydu kent oluşturacağız. Sonuçta bu uydu kent ile ilgili TOKİ ile de görüşmelerimiz devam ediyor. TOKİ de aynı şekilde devam ederse 25 bin konutluk bir şehir olacak. Her hanede yaklaşık 4 bireyin olduğunu varsayarsak 100 bin kişilik bir şehir kurmuş olacağız. Bu projeye Şanlıurfa’nın ihtiyacı vardı. Uzun süredir Şanlıurfalı hemşehrilerimle görüştüğüm zaman konut ihtiyacının çok önemli bir safhaya geldiğini gördük. TOKİ de Şanlıurfa’da Temmuz ayında 2 bin konutun ihalesini yapacak. O konutlar da tamamlanırsa devam eden etaplarla birlikte Şanlıurfa’nın konut ihtiyacını gidermeye çalışacaklarını söyledi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ŞANLIURFA’NIN TARİHİ DOKUSUNU ÖN PLANA ÇIKARDIK”

Şanlıurfa’nın tarihi dokusunu yaptıkları çalışmalarla ön plana çıkardıklarını ifade eden Başkan Beyazgül, “Bugüne kadar çok önemli konulara el attık. Şanlıurfa’nın tarihi dokusunu ön plana çıkarmak için öncelikle kale arkasında 320 konut kamulaştırdık. Hemen ardından Kültür ve Turizm Yolunda 476 konut kamulaştırdık. Osmanlı Mahallesi’ndeki tıkanıklığı açmak için 120 konut kamulaştırdık. Asya Mahallesinde 80 konut kamulaştırdık. Tarihi yerlerimizi ortaya çıkardık. Bunlara ilişkin dönüşümler tamamlandı. Belediye eski hizmet binasını park alanına dönüştürdük. Vatandaşlarımız akşamları çay içme imkânına kavuştular. Kızılkoyun’da da 60’a yakın kamulaştırma çalışmalarımız vardı. O bölgeyi de ışıklandırma çalışmalarıyla farklı bir görünüme kavuşturduk. Çok yakın bir zamanda Kızılay meydanımız da faaliyete geçecek ayrıca Rabia Meydanı ile ilgili de bir proje çalışmamız var. Yakında projeyi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “KENT TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Şanlıurfa’da kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu çözüme kavuşturmak için projelerin bir bir hayata geçirildiğinin altını çizen Başkan Beyazgül, “Abide Kavşağının yapımına başladık. Bir ilki gerçekleştirerek Abide Kavşağına sayaç takarak geri sayım başlattık. Ankara’ya çeşitli temaslarda bulunmak üzere gidiyorum. Balıkayağı Bulvarının Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılması için mutabakata vardık. Fuar merkezine kadar olan kısmı ise inşallah belediyemiz tarafından yapılacak. Kırsal yollarımızın yüzde 85’ini bitirdik yüzde 15’lik kısmını ise bu yıl içinde bitiyor. Şehrin çöküntü alanlarını, kentsel dönüşüm alanlarını, tapu sorunlarına ilişkin konularına çok güçlü bir şekilde girmeye başladık. Şanlıurfa’ya tamamen hâkim olduk. Hizmetimizi sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa Kuzey Şehir Konut Projesinin bir konut hamlesi olduğunu belirterek projenin dar gelirli ailelere yönelik olduğunu söyledi. Asıl amacın vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu ifade eden Başkan Beyazgül bu hamle bir başlangıçtır dedi.

Başkan Beyazgül şehir merkezindeki Oto Alım Satım Sitesi ile ilgili bir soru üzerine bölgede yeni bir düzenlemeye gidildiğini aktararak Şanlıurfa’nın turizm potansiyelinin artırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Başkan Beyazgül, Halk ekmek çalışmasının tamamlandığını belirterek en kısa sürede Şanlıurfalı vatandaşların daha kaliteli ve ucuz ekmeğe ulaşabileceklerini söyledi.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.